Jobb & OTs

Godkväll!

Idag var jag ju som sagt och jobbade på en förskola här i stan. Det var roligt! Lite svårt att komma ihåg alla barnens namn bara, men det kommer väl..
När jag slutade, kl 17, ringde mamma och frågade om jag ville med henne, Leffe, Cecilia, Andreas & Elsa för att äta på OliverTwist, så det gjorde jag! Jag åt plankstek, kalas gott var det! Tack så mycket för den goda maten!! (Blev bjuden, inte illa de inte!:)) När vi var där och åt tyckte Elsa det var väldigt intressant med servitören även kallad "farbrorn". När det skulle betalas fick Elsa be om notan. Det lät såhär: BEEEEEETAAAAAALAAAAAAA, FAJBON!!!!!

Imorgon blir det jobb, även då på dagiset. Det blir upp och hoppa tidigt för mig imorgon bitti, börjar 6.30 och slutar 15..

Godnatt på er!

Måndag 27 Februari 2012

Hej!
Idag har jag och mamma haft Elsa, hon sov här i natt! Vi har bland annat gungat, handlat och gjort våfflor. De satt fint de.

Imorgon ska jag jobba 8.30-17 på dagiset jag var på intervju på för två veckot sen ungefär, så det ska bli roligt och spännande. Det är alltid lite pirrigt första dagen på ett nytt jobb...

Trevlig lördags kväll

Hej på er!

Idag har vart en lugn och skön dag. Fika hos Anki med henne och mamma och på kvällen middag hos Cecilia med henne, Julia & Josefine. Mycket gott och trevligt. Till mat blev det någonting som jag inte kommer ihåg vad det heter, men som sagt, gott var det iallfall och till efterrätt blev det glass och hallon i ugn med maräng täcke. Perfekta efterrätten!

Nu är det dags att sova, trött som en gnu. Godnatt fiskorvar♥

Jag googlade bilden. Det är iallfall samma sak som vi fick. Så ligger det kall glass och hallon under det där varma marängtäcket, mumsfilibabba!

Bort med flagandet i torra ansiktet!

Jag är en sån som flagnar väldigt mycket i ansiktet under vinterhalvåret då hyn blir mycket torrare än vad den är i vanliga fall. Det var droppen i morse när jag kom ut ur duschen och såg ut som en enda stor flagna i fejjan. För att få bort flag fejjan blandade jag flytande honung och havregryn och kletade på det. Funkade perfekt. Blev mjuk o go utan flagor i ansiktet.

Får vi följa med? Avsnitt 3

Det har jag precis kollat på. De placerade ut sin gloryhole-stuga så att man ser lappporten från den. BINGO, tänkte jag, det måste ju vara i Maddes hemtrakter! Sååå, nu har jag talat om för Maddeleinus vad vi ska göra när jag kommer upp och hälsar på henne i Kiruna... Vi ska ta oss dit på en utflykt! Dock sa hon att hon har hört att stugan tagits bort.. det var ju synd. Jag tror den hade vart en mycket attraktiv turistattraktion. (haha.) Men, vi ska ändå kolla efter den, det är ju ett måste om man är där i krokarna.
Lappporten, utsikten från gloryhole-stugan... (och jaa, bilden är googlad.)

NEEEEEEJ!

Avsnittet har av någon idiotisk anledning inte kommit ut än, och nu när jag läste om det såg jag att det inte kommer ut förrän den 15e MARS!? Jag. dör.

Torsdag 23 februari 2012

Hej!

Idag har jag vart hos tandläkaren med tanden som gör ont. De spolade rent med cordisyl precis som de gjorde i somras. Dock fick jag bedövning denna gången för förra gången gjorde de ont när hon höll på att spola. Idag gjorde det inte alls ont under tiden de höll på, däremot gjorde de svin ont i cirka en timme efter.. Tur att det gick över efter ett tag. Förtillfället känns det ungefär som det gjorde innan jag gick dit. Meeeeen, som tur är har jag ju tandvårdsförsäkring så besöket kostar ju ingenting när jag är där.

Imorgon blir det jobb för min del och löning för de som har några pengar att få, vilket inte inkluderar mig denna månad. Har dock räkningar som ska betalas, precis som vanligt. POOOP!

-




Tandvärk...!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH! ONT!


Det gör ont på samma ställe som sist jag gick till tandläkaren och peta under tandköttet vid visdomständerna som är på g upp, har antagligen fastnat någonting där under, och jag kan inte peta bort det själv (har testat med tandpetare, dock gör det bara ännu mer ont då).. Hade egentligen tänkt ringa tandläkaren imrogon, men nu får de nog vänta tills på torsdag istället eftersom de ringde om jobb för imorgon.

Tisdag 21 februari 2012

Fikat blev hemma hos Cecilia, jag tog en smörkringla istället för ett wienerbröd, svin gott! Sen tänkte jag att jag kunde hämta Elsa på dagis vid halv 4 istället för Andreas som skulle hämtat henne halv 6. Så Elsipelsi var här ett par timmar på eftermiddagen.

Sen ringde de från köket idag också, så imorgon ska jag få jobba 8-16.45. Lite pirrigt eftersom jag ska fixa allting själv nu. Sista timmen ät jag liksom där HELT själv och ska komma ihåg och låsa överallt och stänga av allting.. Hoppas jag inte missar nåt.

Härlig helg!

Godmorgon!

Det var någa dagar sen sist. I fredags kom Emma hit från Linköping. Då badade vi tunna med familjen, Andreas gav mig en utmaning att rulla mig i snön (vilket han gjorde först) och då var jag ju såklart tvungen att göra det. Det sticktes satan när man rullade sig och det brändes lika mycket när man hoppade ner i tunnan igen.

I lördags träffade vi Mirja. Det blev en lååång sväng inne på H&M. Sedan åkte vi hem till Mirja, lagade mat, pratade, jag och Emma kollade på melodifestivalen (den enda som var bra var Molly) medan Mirja gjorde sig i ordning för jobb på Mikes. Vid halv tio när mirja skulle till jobbet åkte jag och Emma tillbaka till mig och kollade på TVD avsnittet (jag dööör var bra det var, såg det igen igår kväll).

Söndagen bestod av en mysig vistelse hemma hos Emmas mormor! Hon hade lagat mumsig mat och bjöd på gott fika samt några spelomgångar av skipbo!(ett kortspel jag inte spelat förut)
Sen blev klockan dags för Emma att ta bussen hem till Linköping igen, tyvärr! Det har hur som helst vart en väldigt mysig och rolig helg! :)

I söndags när Emma åkt hem så åkte jag till tågstationen och väntade på att Milad skulle komma med tåget från Stockholm, så i söndagskväll och igår umgicks jag med honom och idag åker han tillbaka till Umeå igen.

Herregud vad mycket skriva det blev... Nu pallar jag inte mer. Ska hoppa in i duschen sen åka ner till birgers och köpa semlor till C & mamma och ett wienerbröd (stavning?) till mig själv.

Pöss!♥

Godnatt!

Nu ska jag och Lambi gå och sova!

Inskolning, dag 1

Som sagt hade jag inskolning i köket på björntorp idag. Det gick bra. Lite svårt att hålla koll på var alla kantiner ska stå (de ser ju nästan likadana ut och är utspridda lite överallt), det var kul att spola disken, då använder man sån där grej som hänger och när man drar i den sprutar det vatten.

Förkyld är jag fortfarande men med Otrivin comp gick dagen bra ändå eftersom snoret var bra under dagen.. Nu däremot struntade jag i att ta otrivin för jag tror att det kan vara bra och "rensa ur näsan lite" (sån där jätte viktig info som jag vet att ni vill veta). Nu däremot känner jag mig riktigt mosig..


Det ska bli skönt att bada tunna imorgon kväll. Tror även det kommer rensa näsan bra med all ånga som bildas, haha!

(Btw, såg precis en kvinna som blev intervjuad på nyheterna, hon hade tänder som såg ut som majs)

Ny tröja!

Här ser ni en bild på en tröja Cecilia köpt till mig (fick ett par jeans också)! Jag älskar färgen och den passar även bra att ha i sommar. Nu ska jag sova, Godnatt♥

Onsdag 15 februari 2012

Godkväll!

Jag snorar och harklar. Har förmodligen åkt på samma förkyldning som Leffe, Cecilia & Andreas. Dock sa de i köket att jag får komma imorgon om jag själv känner att jag orkar. Och om det är så kommer jag! Skönt att ha någotning att göra ändå. Det blir segt att sitta hemma och söka jobb hela dagarna.

Var ner till affären nu innan åtta för att se om de hade otrivin comp. Det var sluuuut! Skit. Men jag kör imorgon ändå.

Det blir alltså inskolning 8-16.45, likadant på fredag! -Nu en kopp té.

Förkyld

Ikke bra, har ju inskolning i köket på björntorp imorgon! Jag tänkte göra så att jag ser om det blir bättre under dagen idag, annars ringer jag och frågar lite senare om de tycker att jag kan komma iallfall. Med tanke på risken att jag smittar den övriga personalen. Det skulle ju inte vara så bra.

Gick upp vid 8 idag också. Jag tycker om att vakna vid åtta och sen kan man somna vid 00. Perfekt!

So why are we here talking to each other again

I'm lovin' it! Ha hög volym, bäst då, as usual.. :)

Alla hjärtans dag

God kväll!

Min dag blev nästan som jag skrev igår att den skulle bli. Dock vaknade jag med en tjock hals imorse (konstigt med tanke på att jag inte har några halsmandlar), så det blev ingen träning och Leffe känner sig fortfarande krasslig så vi sket i att börja kapa upp stockarna.
Sedan åkte vi en sväng ner på stan och fixa lite, därefter släppte han av mig hos Cecilia. Vi gjorde chokladbollar, dock inga stora. Elsa hjälpte också till, eller hjälpte till och hjälpte till, hon nuddade chokladbollsgeggan med händerna och sen ville hon tvätta dem för hon tycker inte om att vara kladdig om fingrarna. Så det blev snabbt rullande av bollarna (haha) så att Elsa kunde få hjälp och tvätta sina små knubbis händer.

Korvstroganoff och ris blidde det till lunch! Och nu ikväll beställde jag, mamma & Leffe grekmat. Jag kyckling souvlaki med pommes. Som vanligt, men äre gott så äre.... eller ere som Patti skulle säga!

Godnatt!

Nu är det hög tid för mig att sova. Tänkte försöka komma upp vid 8 imorgon, alla hjärtans dag! Kul för dem som har sin käresta(?) i närheten, det har dock inte jag, därför får jag göra det bästa av situationen..

Till att börja med ska jag äta en supergod frulle. (Kanske träna). Sen hjälpa Leffe lite med veden om jag hinner, (Andreas var nämligen här och släppte av en massa stockar på tomten så att mamma ska få ved, nu måste hela skiten bara klyvas). Sen ska jag hem till C, vi ska göra chokladbollar, de ska vara stora, "think outside the box" som Cecilia sa. Därefter bjuder hon mig på lunch hos henne.

Framåt eftermiddagen får jag dra mig hemåt igen för då ska hon och Andreas äta alla hjärtans dag middag, så jag ska äta en sådan med mamma & Leffe! haha, jag plankar in på deras, men det får de stå ut med. Det är ju inte så att det hör till ovanligheten.

Vad va de nu? Just de, GODNATT!

Han gör det igen.

I veckan såg jag en video på twitter att det var en svårt sjuk jätte söt liten flicka som hade en önskan: 
Detta såg jag idag:
Jag förstår inte hur folk kan tycka illa om Biebs. Det går ju bara inte!

Ser fram emot fredag!

Inte bara för att det är då helgen kommer smygandes utan för att Emma kommer hit och stannar tills på söndag! KULT! :)
Bild från Rhodos när vi var där i Augusti -11

Klart!

Sådär, nu va de klart! Det var ju inte så ehm.... jobbigt?






Jag ljög. Det var svin jobbigt.


Snart kommer C & E, då blire lunch! För min del blir det raggmunk sen igår kväll!

För att få arslet ut vagnen..

.. skriver jag här att jag tänkt att träna på crossen en stund innan jag hoppar in i duschen. Grejen är att om jag bara tänker att jag ska göra det -så blir det inte av. Jag måste göra det offentligt, då blir jag tvingad att göra det! Mycket bättre. Behöver verkligen en spark i arslet när det gäller att röra på mig, det känns ju faktiskt väldigt bra efteråt, även om jag är trött, svettas och flåsar som en gris när jag väl står där.

Be Alright

Tror jag har lagt upp den här låten tidigare, men ändå. Jag tycker att den är ap bra och jag ser såå mycket fram emot att skivan ska bli klar och släppas.
Det är en låt som (kanske) är med på den kommande skivan..

Femöre

För en stund sen var jag och mamma ute på femöre och drack varm choklad och åt nybakt bröd i solen. Det är plusgrader idag så man ska ju passa på!

Bästaste vän

Ett stort grattis på 22-års dagen, nu är det bara 8 år kvar till 30! haha. Nejdå, men hoppas du får en dunder bra födelsedag! Pössss♥
"I'm a barbie girl in a barbie wooooorld life in plastic, it's fantastic...."













Okej, dagen till ära:
Är det på riktigt så roligt som jag tycker att det är nu, eller är det bara för att jag är övertrött?

Överflödigt med rubrik


Det där med glasögon

Glasögon är det jobbigaste som finns!

-De blir smutsiga hela tiden, även fast jag inte pillat på dem
-De glider ner
-De gör bara så att man ser bra rakt fram
-Kan inte sminka mig med dem på
-Har jag dem inte på ser jag inte hur jag ser ut
-Man kan inte ligga ner på sidan med huvudet på kudden utan att de är obekvämt
-Jag kan inte ha mina hörlurar på mig samtidigt som glasögonen för det klämmer så det gör ont


And so on.........

Jag borde helt enkelt inse att glasögon inte är någonting för mig, jag är en lins eller laseroperations människa.

Lördag 11 februari 2012

Godkväll!

Idag har det inte hänt så mycket. Har vart nere på stran en sväng med mamma, cecilia & Elsa sen har vi bara vart hemma hela högen. Och just ja, när Elsa sov idag så passade jag på att kolla på gårdagens TVD avsnitt.. för tredje gången... Men det var verkligen SVIN bra, hur ska jag kunna vänta ända tills på fredag kväll innan jag får se nästa avsnitt!?



Bokad!

Äntligen gick den att boka! Hoppas att den kommer ut snart också!!! :D



Makeover

Bloggen fick sig en liten makeover ikväll! Jag tog bort headern för jag har ingen bra bild att ha där och då tänkte jag att det är lika bra att inte ha någon header alls! Sen vet jag inte vad jag vill ha den i för färg, därav blev det svart och vitt. Ska nog ta mig i kragen och byta profilbild snart.. Det är väl på tiden?

Nu ska jag kolla TVD avsnittet för andra gången idag och äta godis till det! Patricia tyckte att det var det bästa avsnittet hittills.

The Vampire Diaries

Det nya avsnittet var riktigt bra! Åhhhh, ska se det igen en gång lite senare tror jag.. Gör ju alltid så, ser det två gånger samma dag precis när det kommit ut och oftast en gång till innan nästa avsnitt släpps om en vecka.

Ni som inte kollar på TVD, ni MÅSTE göra det, annars missar ni verkligen något!! (Ni=Emma, haha)


Pannkakor på kvällskvisten

Idag har jag hängt med Cecilia och Elsa. Jag har hjälp C med hennes blogg, så nu ser den ut såhär. Så kollade vi på TVD när Elsa sov, även fast jag redan sett det senaste avsnittet två gånger i fredags när det kom ut hade jag naturligtvis ingenting emot att se det idag igen. Kan knappt bärga mig tills på fredag när nästa avsnitt kommer! Riktigt spännande nu!

För typ en timme sen åkte jag hem till C för att skriva ut papper tills imorgon (mammas skrivare funkar ej) och då hade jag turen att bli bjuden på pannkakor med lingonsylt och bacon! En massa socker på lingonsylten så blev det nästan som jordgubbssylt... hehe.


Nää, nu ska jag fortsätta kolla på fuskbyggarna! Godnatt♥

Får vi följa med?

Igår hade Filip & Fredriks nya program "Får vi följa med?" premiär. Det går ut på att de följer med olika människor under några timmar och sedan låter slumpen bestämma vem som blir nästa person som de ska följa med. Jag såg det precis på kanal5 play.. Vilket härligt program! Det är definitivt någonting jag kommer att följa!


Totti

-Tottttttttttttttiii, totttiiiiii!!

Det är så det låter när Elsa vill mig någonting. Hon har därmed äntligen satt ett namn på mig, Totti. Antar att hon menar moster. Det låter rätt så lika, nästan iallafall, haha.

17:35

När vi kom in hade Elsa blivit piggare, så om hon fortsätter äta och dricka ska hon inte behöva åka in och få mer dropp.

Idag har jag fortsatt med mitt jobbsökande. Och jag hörde bland annat av mig till ett dagis här i stan som behövde timvikarier, så jag var välkommen dit på torsdag för att träffa förskolechefen.. Antar att det blir nån typ av intervju då. Hoppas det går bra! :)

In till sjukan

För att hälsa på Elsa som är där och får dropp idag! Ska fixa lite vindruvor åt henne som hon kanske vill äta..!

Härlig promenad med skavsår

Nu sitter jag här och dricker en kopp té (kan man bli beroende av té? I så fall tror jag att jag har blivit det) och har precis tänt en brasa. Det är ju lite kyligt idag, men definitivt inte så kallt som det var i helgen.

Promenaden blev inte så lång, gick i 40 minuter. Det blev så jäkla svettigt. Hade på mig täckbyxor, vinterkängor (fick skavsår efter en liten stund, ajajaj!!), halsduk, mössa, vantar och jackan såklart. Nu i efterhand tror jag att jag borde skippat vantarna, vinterkängorna och täckbyxorna... Men då vet jag ju det till nästa gång! När jag kom hem duschade jag, hängde tvätt och åt lunch. Till lunch blev det pyttipanna, två ägg och rödbetor. När jag var liten var jag inte speciellt förtjust i rödbetor men nu tycker jag att det är riktigt gott! Tänk vad smaken ändras..


Ändrade planer

Cecilia och Andreas var nere på vårdcentralen med Elsa eftersom hon haft hög feber och hostat mycket i flera dagar nu. Det visade sig att lilla Elsipelsi har både halsfluss och öroninflammation och de blev tillsagda att åka in till sjukhuset. Därav blir det inte att hålla i någon sjukstuga för mig del..

Istället ska jag nog ge mig ut på en promenad i solen! Sätter på en maskin tvätt under tiden också så är den klar när jag kommer tillbaka. Jag hade ju med mig 1 ½ sopsäck hem, bara med smutstvätt. hehe.

Måndag 6 februari 2012

Hej!
Blev aldrig av att jag skrev någonting igår. Vi var hos Anki för att gratulera henne då hon fyllde år förra veckan. Hon bjöd på super god mat, (jag åt så att jag blev proppmätt, vilket är ovanligt), och tårta.
När vi hade varit hos henne åkte vi hem och kollade på Seven Pounds, mycket bra film med Will Smith i huvudrollen. Den kan jag verkligen rekommendera!


Idag är det tänkt att jag ska ha sjukstuga hemma hos Cecilia. Både Elsa och Andreas är sjuka så jag ska passa Elsa ett tag så att Andreas får vila lite.

Ha de gött!

@högakustenbron


BTW

VILKA ÄR DET SOM KIKAR IN HÄR OCH LÄSER!? När jag räknar de jag vet går det inte ihop med antalet jag vet.. eller tror jag vet, haha... Vore ju skoj att veta vilka det är som jag inte redan vet! :) Kram på er!

Sista natten i Umeå!

Nu är det nog dags att sova. Vi har en tio timmars bilresa framför oss imorgon så vi är antagligen inte hemma förrän sent på kvällen. Plus att det är en massa varningar för vädret. Håller tummarna för att det går bra!

Ha det gött så hörs vi antagligen inte imorgon, men kanske på söndag! Godnatt!♥

hahaha, stackars Jakob!


haha


Klirr

Äntligen! För nån timme sen var det en tjej som köpte tre av mina böcker, kanon bra, lite klirr i kassan!

Nu börjar det bli dags att hoppa in i duschen, ska åka med Madde ner till stan kvart över fem och där ska vi möta Patti & Lina. Ska bli riktigt gott med mat, är riktigt hungrig redan nu.. Jag chansar på att jag kommer vara i matkoma sen när jag kommer hem igen så kommer antagligen inte bli så mycket packning gjord då. Därmed är risken stor att jag skriver ytterligare ett inlägg senare ikväll.

Ha det fint sålänge!♥

Torsdag 2 februari 2012

Idag sov jag för länge även fast jag ställt klockan på halv 10. Minns inte ens att jag stängde av väckarklockan... Hur som helst så vaknade jag 11.20 istället. Nu har jag ätit frukost och kollar på tv. Ska fortsätta med packningen om en stund.

Ikväll blir det att gå ut och äta med Patti, Madde & Lina. De ville att vi ska ha en liten hejdå-middag, och det tackar jag inte nej till, såklart! :)

(blä vad tråkigt det blir här utan bilder, men jag sitter vid Milads data och jag har inga bilder på den.)

Packar!

Nu har packningen verkligen tagit fart! Börjar dock inse att jag behöver några kartonger till samt sopsäckar att ta all smutstvätt i. Det tror jag nog att jag åker och köper imorgon, det går ju ändå ganska fort när man väl sätter igång. Nä, dags att fortsätta nu! Puss

RSS 2.0